Si te instalojm shoutcast radio ne Linux

Go down

Si te instalojm shoutcast radio ne Linux

Post  Admin on Sat Jan 09, 2010 12:15 pm

Ne kete tutorial do tju tregoj se si me krijua nje radio online por ne Shell jo ne PC sepse ne PC ma merr mendja se eshte shum leht dhe dini. Ja fillojme. Me se pari hyjme ne Root, per ta bere keta un perdori Putty ku mund ta gjeni ne google duke kerrkuar "Putty" . Mbasi qe kemi hy ne root duhet ta ngarkojme ShoutCast-in ne Root-in tone me komanden:

Kodi:
wget http://www.shoutcast.com/downloads/sc1- ... bc6.tar.gz


Tash presim gjersa te ngarkohet aty, ajo merr disa sekonda, mbasi qe eshte ngarkuar ne root duhet ta unzipuar ate me komanden:

Kodi:
tar -zxvf shoutcast-1-9-2-linux-glibc6.tar.gz


Tash ajo eshte bere unzip dhe edhe ne folderin shoutcast-1-9-2-linux-glibc6 ky emer eshte teper i gjate keshtu dhe ja nderrojm emrin folderin me koanden:

Kodi:
mv shoutcast-1-9-2-linux-glibc6 shoutcast


Tash ta fshijme shoutcast-1-9-2-linux-glibc6.tar.gz per mos te ngarkuar rooterin tone kot, e bejme me komanden:

Kodi:
rm -rf shoutcast-1-9-2-linux-glibc6.tar.gz


Tash kemi perdunduar rregullimin tash duhet me konfigurua shoutcastin edhe me e startua ate. Me se pari hyjm ne folderin ku eshte aj dmth ne folderin shoutcast
e bejme me komanden:

Kodi:
cd shoutcast


Tash kemi hy ne folderin ku eshte shoutcast dhe tash ne duhet ta konfigurojme ate me kete komande:

Kodi:
pico sc_serv.conf


Ne kete e modifikon maximumin e userave, portin ciliun deshironi me hap shoutcast edhe passwordin me te cilin Dj do te leshoj muzike. Tash duhet te dilni nga ajo dhe e beni me CTRL+X dhe mbas atyjte klikon enter edhe u rregullua. Tash vetem me e ndez ShoutCast te cilen e beni me komanden:

Kodi:
./sc_serv sc_serv.conf


Tash eshte kryer gjithcka... kur doni te ndegjoni radion shkoni ne IPorti ose domaini.comorti ... porti eshte poti te cilin e keni zgjedh i zakonshmi eshte 8000.

Admin
Admin

Posts : 149
Join date : 2010-01-05

View user profile http://al-capone.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum