Komanda të IRCoperatorëve

Go down

Komanda të IRCoperatorëve

Post  Admin on Sat Jan 09, 2010 8:48 am

*** OPER ***

Shembull: OPER <opernick> <password>
OPER Artan TeDua2008

*** WALLOPS ***

Shembull: WALLOPS <mesazhi>

*** GLOBOPS ***

Vetem IRCop/Admin mund ta lexojne

Shembull: GLOBOPS <messazhi>
GLOBOPS Sdo jem prane PC per nje moment

*** CHATOPS ***

Shembull: CHATOPS <messazhi>
CHATOPS Si jeni ju sot?

*** LOCOPS ***

Shembull: LOCOPS <messazhi>
LOCOPS Me duket se duan te bejne flood

*** ADCHAT ***

Kete fjali mund ta lexojne vetem Adminat

Shembull: ADCHAT <teksti>
ADCHAT Mirdita kolegë!


*** NACHAT ***

Vetem per NetAdmins

Syntax: NACHAT <teksti>
Example: NACHAT Ky operator duket aktiv!


*** KILL ***


Shembull: KILL <userin> <arsyen>
KILL Clone5 Clonet nuk jan te lejuara*** GZLINE ***

Shembull: GZLINE <ip> :arsyen
GZLINE *@127.0.0.1 :Mos reklamo

*** UNGZLINE Command ***


Shembull: GZLINE -*<ip>
GZLINE -*@127.0.0.1


*** GLINE ***

Shembull: GLINE <user@host mask> <sa seconda te kete ban> :<arsye> (Jep gline)
GLINE -<user@host mask> (E hek glinen)
GLINE *@*Zemra.Org 900 :Test (Jep gline 15 minuta)
GLINE *@*.Zemra.Org 1d5h :Test (Jep gline 29 ore)


*** SHUN ***

Shun = nuk mundesh te shkruajsh as ne privat as ne publik

Shembull: SHUN <nickname> <koha> :<arsyja> (I jep shun nickut me kohe te caktuar)
SHUN +<user@host> <time> :<Reason> (I jep shun Adreses me kohe te caktuar)
SHUN -<user@host> (E hek shun adreses se dhene)
SHUN (E tregon listen e shun)

SHUN Artan@*.aol.com 600 :Test (I jep shun Artan@*.aol.com per 10 minuta)
SHUN +Artan@*.aol.com 1d6h :Test (Jep 30 ore SHUN)


*** AKILL ***

Shembull: OperServ AKILL add 1d <*@host> <Arsyen>
OperServ AKILL add 1d *@*.tw Reklama! (jep akill per 1 dite)
Operserv akill del *@*.tw (e hek adresen e dhene nga akill lista)
Operserv akill list (e tregon listen e akill*** REHASH ***

-rehash - I ben rehash serverit
-motd - I ben rehash MOTD dhe RULES
-opermotd - I ben rehash OPERMOTD
-botmotd - I ben rehash BOTMOTD


*** RESTART ***

Shembull : RESTART <password>
RESTART ServerPassword (E restarton serverin)


*** DIE ***

Shembull: DIE <password>
DIE ServerPassword ( E ndal serverin)


*** SETHOST ***


Shembull: SETHOST <hostname te re>
SETHOST Operator.Zemra.Org (E ndron hostin tuaj)


*** SETIDENT ***

Shembull: SETIDENT <ident te ri>
SETIDENT root (e ndron identin tuaj e ben root)


*** CHGHOST ***

Shembull: CHGHOST <nickun> <hostin>
CHGHOST Artan Kam.Host.Te.Bukur (Ia ndron hostin nickut te dhene)


*** CHGIDENT ***

Shembull: CHGIDENT <nick> <ident>
CHGIDENT Artan Zemra (Ia ndron nickut Artan identin ne Zemra)


*** CHGNAME ***


Shembull: CHGNAME <nick> <Emrin>
CHGNAME Artan Vizitore nga Zemra.Org


*** SQUIT ***

Shembull: SQUIT <server>
SQUIT Irc.Zemra.Org


*** CONNECT ***

Shembull: CONNECT <server>
CONNECT Irc.Knaqu.Org (Nese Irc.Zemra.Org dhe Knaqu.Org jan link)


*** SAJOIN ***

Shembull: SAJOIN <nick> <dhoma>,<dhoma2>
SAJOIN Artan #AlbaChat
SAJOIN Artan #AlbaChat,#Ndihme


*** SAPART ***


Shembull: SAPART <nick> <dhoma>,<dhoma>
SAPART Artan #AlbaChat
SAPART Artan #AlbaChat,#Ndihme


*** SAMODE ***

Shembull: SAMODE <dhoma> <modet>
SAMODE #AlbaChat +nt

Admin
Admin

Posts : 149
Join date : 2010-01-05

View user profile http://al-capone.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum